Президент Словаччини закликав негайно звільнити Савченко

Президент Словаччини закликав негайно звільнити Савченко

Фото: Reuters

Історія Наді Савченко більше, ніж просто сумна людська доля з можливим трагічним кінцем.

Президент Словаччини Анрій Кіска закликав російську владу звільнити українську льотчицю Надію Савченко.

Про це йдеться у заяві на сайті глави держави.

"Її утримання в Росії порушує Мінські угоди", - вважає президент. Він переконаний, що Савченко має бути негайно звільнена.

"Історія Наді Савченко більше, ніж просто сумна людська доля з можливим трагічним кінцем. Вона показує, як багато непоправної шкоди і страждань завдають конфлікти, руйнівні амбіції і грубі порушення основоположних угод, які забезпечують мир між державами. І їх жертвами стають безневинні люди", - резюмував він.

Раніше повідомлялося, що голова держдепартаменту США Джон Керрі летить до Росії, аби обговорити ситуацію у Сирії та справу Надії Савченко. 

Депутати Європарламенту опублікували лист до верховного представника ЄС у питаннях із закордонних справ Федеріки Могеріні із закликами ввести санкції проти президента Росії і ще 28 осіб через справу Надії Савченко. Депутати пропонують покарати людей, які причетні до затримання і перевезення в Росію української льотчиці. У документі йдеться про заборону в'їзду таким особам в ЄС, заморожування їхніх банківських активів і вилучення майна, знайденого на території Євросоюзу. Російський президент – перший номер у списку з 29 імен. Саме йому, впевнені європейські депутати, належить політичне рішення у справі Савченко.

Повʼязані теми:

Наступна публікація