Порошенко призначив стипендії дітям загиблих на Донбасі журналістів

Порошенко призначив стипендії дітям загиблих на Донбасі журналістів

Фото: Сайт президента України

Стипендії призначенні Валерії Кравчук (1995 року народження) та Кірі Лабуткіній (2010 року народження).

Президент України Петро Порошенко підписав указ згідно з яким призначаються стипендії дітям журналістів Сергія Ніколаєва та Дмитра Лабуткіна, які загинули в результаті бойових дій на Донбасі під час виконання службових обов'язків.

Стипендії призначенні Валерії Кравчук (1995 року народження) та Кірі Лабуткіній (2010 року народження).

Нагадаємо, що 43-річний військовий кореспондент редакції газети "Сегодня" Сергій Ніколаєв загинув 28 лютого 2015 року через поранення, отримані в селі Піски Донецької області. 5 червня 2015 року з нагоди Дня журналіста був нагороджений посмертно орденом "За заслуги" III ступеня.

28-річний заступник редактора телерадіокомпанії Міністерства оборони України "Бриз", капітан-лейтенант Дмитро Лабуткін після окупації Криму російськими військами переїхав до Одеси. В зоні АТО виконував редакційне завдання. Він зник 16 лютого у районі Дебальцевого разом із розвідгрупою Збройних Сил України, а через декілька днів бойовики надіслали рідним журналіста відео із записом з місця бою, на якому зафіксовано тіло поряд з розбитою технікою та продемонстровано знайдені документи.

27 червня 2015 року Дмитро Лабуткін був відзначений посмертно орденом Богдана Хмельницького III ступеня.

Нагадаємо, що уряд призначив довічну стипендію батькам героя Небесної сотні Михайла Жизневського у розмірі 3,25 тисяч гривень кожному.

Стипендію будуть переказувати поштовим переказом через "Укрпошту" за місцем фактичного проживання батьків Жизневського. 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Виховання дітей
Наступна публікація