Прихильник Савченко під час засідання суду кинув чобіт у прокурора

Прихильник Савченко під час засідання суду кинув чобіт у прокурора

Фото: УНІАН

Таким чином він висловив протест проти подовження їй запобіжного заходу.

Шевченківський районний суд Києва подовжив запобіжний захід народному депутату України Надії Савченко. Вона перебуватиме під вартою ще 60 діб.

Відповідне рішення суд ухвалив у вівторок, 18 грудня, повідомляє theБабель із посиланням на речницю Савченко Тетяну Проторченко.

Після оголошення рішення судді один з прихильників нардепа кинув чобота у прокурора, після чого між активістами та поліцію сталася невелика сутичка. Відеозапис інцеденту з'явився у Мережі.

Дивиться відео з 15:05 хв.

Нагадаємо, раніше нардепа Надію Савченко звинуватили у змові з екс-керівником Центру визволення полонених "Офіцерський корпус" Володимиром Рубаном, затриманим на лінії розмежування в зоні проведення антитерористичної операції. Він прямував з окупованих територій, і в його вантажі знайшли зброю та боєприпаси. Переговірнику закидають підготовку терористичного акту і незаконне володіння зброєю.  

22 березня Верховна Рада зняла з Савченко недоторканність і схвалила притягнення до кримінальної відповідальності та арешт.

Савченко звинувачують у підготовці масштабного теракту проти керівництва країни з метою державного перевороту. Голосувати проти Савченко депутатів переконало 30-хвилинне відео. На ньому вона разом зі своїм спільником Володимиром Рубаном у деталях планують терористичну атаку із тисячами жертв у Києві.

23 березня Шевченківський районний суд Києва обрав для Савченко запобіжний захід у вигляді двох місяців під арештом, а нардеп оголосила голодування.

10 квітня співробітники СБУ обшукали її квартиру. 17 квітня вона дала свідчення на поліграфі. 25 жовтня суд залишив чинним рішення щодо тримання Савченко під вартою.

5 грудня нардеп оголосила сухе голодування через "шантаж СБУ", а за п’ять днів її сестра Віра повідомила, що Надія Савченко перебуває у важкому стані.

СБУ продемонструвала зброю, яку спільник Савченко завозив в Україну з "ДНР"

СБУ продемонструвала зброю, яку спільник Савченко завозив в Україну з "ДНР"

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація