Призначення священика гендиректором "Херсонеса" викликало обурення в колективі

Призначення священика гендиректором "Херсонеса" викликало обурення в колективі

Халюта був призначений на посаду гендиректора археологічного музею "Херсонес Таврійський" / Фото: meridian.in.ua

Працівники не розуміють такої кадрової політики.  

Представник Московського патріархату протоієрей Сергій Халюта був призначений на посаду гендиректора археологічного музею "Херсонес Таврійський". Про це повідомив в. о. заступника директора департаменту внутрішньої політики призначеної Кремлем адміністрації Севастополя Олексій Бахрамеєв, передає "Медіа Крим".

Водночас у колективі Національного заповідника "Херсонес Таврійський" висловлюють нерозуміння та обурення через таку кадрову політику керівництва Севастополя. Про це йдеться в опублікованому відкритому зверненні колективу "Херсонеса Таврійського".

"Ми, співробітники заповідника, вважаємо це абсолютно неприпустимим і висловлюємо свій протест. Подібне призначення символізує повну зміну вектора розвитку заповідника і перекреслює працю тисяч людей, які протягом майже двохсот років віддавали свої знання, сили і душі Херсонесу", – зазначають співробітники установи.

Дослідники наголошують, що Херсонес є науково-дослідним і просвітницьким закладом, який займається історією і археологією античної та середньовічної епох, а призначення на керівну посаду священнослужителя може зашкодити його діяльності.

"Ми впевнені, що призначення на посаду директора заповідника людини далекої від науки і, тим більше, що представляє інтереси церкви, може завдати шкоди Херсонесу. Тут необхідний баланс інтересів церкви та світської культури, але з приходом на керівну посаду священика це буде неможливо... Справа закінчиться тим, що Херсонес з науково-просвітницького центру перетвориться в релігійний, що абсолютно неприпустимо для російської та світової науки і культури", – побоюються науковці.

Колектив висловив довіру і підтримку колишньому директору заповідника Андрія Кулагіна і просить переглянути рішення про його звільнення.

Як повідомлялося раніше, УПЦ МП юридично визнала Крим частиною Росії та передала їй дві єпархії. Священики назвали перереєстрацію кримських єпархій за російським законодавством  логічним кроком.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Неймовірні археологічні відкриття
Наступна публікація