Прокуратура відкрила справу через проведення виборів до Держдуми в окупованому Криму

Прокуратура відкрила справу через проведення виборів до Держдуми в окупованому Криму

Фото: Reuters

Санкція статті передбачає покарання до 10 років позбавлення волі. 

Прокуратура АРК відкрила кримінальну справу за фактом посягання на територіальну цілісність України через проведення виборів до Держдуми РФ на території окупованого півострову.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

У прокуратурі наголосили, що проведення голосування до російського парламенту на кримській території свідчить про спроби легітимізувати Автономну Республіку Крим шляхом включення незаконно обраних депутатів вказаного регіону до російського парламенту. У тексті вказано, що такі дії є фактичним продовженням посягання на територіальну цілісність та недоторканість України спрямованих на зміну меж її території.

"За вказаним фактом прокуратурою АР Крим порушено кримінальне провадження за ч.2 ст.110 КК України. Санкцією вказаної статті передбачено покарання у вигляді позбавлення волі строком від 5 до 10 років", - вказано у повідомленні прокуратури.

Про невизнання результатів голосування в окупованому Криму у тій чи іншій формі заявили ПАРЄ, Україна, США, Естонія, Литва, Румунія, Швеція, Данія, Канада, додали у відомстві. 

Нагадаємо, 18 вересня Москва вперше організовувала вибори до свого парламенту на окупованих українських територіях – в Криму і Севастополі. Україна відмовила Росії в організації виборів на своїй території. Відмова стосується і російських дипломатичних представництв – посольства і консульств. Також, рішення України про цілісність і суверенітет підтримали й інші країни - Румунія, Латвія, Швеція та Франція.

Кожна з країн не визнає результати виборів до Державної думи Російської Федерації в окупованому Криму.

Своєю чергою, у МЗС Франції наголосили, що не визнають ані легітимність організації, ані результати голосування, яке відбулось в Криму 18 вересня цього року.

19 вересня, Міністерство закордонних справ України закликало міжнародних партнерів не визнавати результати виборів до Держдуми РФ у частині голосування на території окупованого Кримського півострова. 

20 вересня під час засідання Верховної Ради народні депутати підтримали постанову про невизнання легітимності виборів до Держдуми Росії.

Повʼязані теми:

Наступна публікація