Прокуратура взялася за Портнова та Лукаш через зловживання владою та службову недбалість

Прокуратура взялася за Портнова та Лукаш через зловживання владою та службову недбалість

Через Лукаш в роботі реєстрів стався збій / Фото: gbgalsgallery.com

Прокуратура порушила кримінальні справи щодо чиновників Януковича.

Прокуратура Києва відкрила кримінальні провадження щодо екс-заступника голови АП Андрія Портнова і екс-міністра юстиції Олени Лукаш.

Повідомляється, що у 2010 році Портнов, використовуючи службове становище, заволодів коштами КНУ ім. Т. Шевченка.

"Він жодного разу не був на лекціях, але при цьому отримував зарплату", - пояснив заступник прокурора Києва Андрій Приз, додаючи, що Портнов тоді очолював кафедру конституційного права, пише УНІАН.

Також Портнов з метою впливу на судову систему став членом Вищої ради юстиції.

За цими фактами розпочато провадження у ч. 2 ст. 191 і ч. 1 ст. 364 КК (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем; зловживання владою або службовим становищем).

Що стосується Олени Лукаш, то в прокуратурі повідомлять, що вона в 2013 році, обіймаючи посаду міністра юстиції, дала вказівку в.о. генерального директора ДП "Інформаційний центр" Мін'юсту внести зміни в комп'ютерні програми, які забезпечують функціонування єдиних та державних реєстрів. Через це в роботі реєстрів стався збій.

Прокуратура почала провадження по 1 ч. ст. 367 і ч. 2 ст. 361 КК (службова недбалість, несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин, автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку).

Нагадаємо, ГПУ взялася за Лукаш та Лавриновича через розтрату бюджетних коштів.

Повʼязані теми:

Наступна публікація