Прокурори вимагають величезних термінів ув'язнення для українців Карпюка та Клиха

Прокурори вимагають величезних термінів ув'язнення для українців Карпюка та Клиха

Микола Карпюк / Фото: Facebook.com/anton.naumlyuk

Клих на вимогу держзвинувачення відреагував дуже емоційно.

У Чечні сторона держзвинувачення озвучила терміни ув'язнення, які хоче присудити українським військовополоненим Миколі Карпюку та Станіславу Клиху.

Як повідомляє журналіст "Радіо Свобода" з судової зали, Карпюка хочуть посадити на 22 роки та 6 місяців у колонії суворого режиму, а Клиха – на 22 роки.

"Карпюк дякував адвокатам, активістам у Росії, які його підтримують, проект РосВ'язень. Клих відреагував дуже емоційно, кричав і заявляв, що його не було в Чечні", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 19 травня суд присяжних визнав Карпюка і Клиха винними. Вирок українцям повинні були зачитати ще напередодні пізно ввечері, але засідання терміново перенесли на сьогодні. Захист українців впевнений, що на присяжних чинився тиск.

Справа Карпюка і Клиха сфабрикована Російським слідчим комітетом і в ній фігурує прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк. Адвокат Ілля Новіков опублікував нові подробиці, за його словами, - "цієї брудної історії". У ній Росія офіційно заявляє, що в 94-му Яценюк носив прізвисько "бойовик Арсен", воював у Чечні проти російських військ з Олександром Музичком, відомим як Саша Білий, а ще - колишнім керівником львівської організації УНА-УНСО Андрієм Шкілем і, власне, нині підсудними в Чечні українцями - Карпюком та Клихом.

Повʼязані теми:

Наступна публікація