"Прокурорські квартири": Досі чинний радянський кодекс став лазівкою для привласнення житла

"Прокурорські квартири": Досі чинний радянський кодекс став лазівкою для привласнення житла

Фото: УНІАН

У прокуратурі заявили, що втратили дані щодо кількості виділеного службового житла за минулий рік.

Лише за офіційними даними, понад шістсот тисяч українських родин стоять у черзі на отримання житла від держави. Учителі, лікарі, двірники - словом, бюджетники. Дехто на омріяні квадратні метри чекає десятки років, поки інші його отримують чи не з перших днів служби: депутати, судді, прокурори. А останні звинувачення у привласненні службового житла екс-заступником генпрокура Віталія Каська лише привернули увагу до великої квартирної афери в законі. 

Як йдеться в сюжеті ТСН. 19.30., судячи з адрес, які опинилися в розпорядженні журналістів, держава вибаглива, коли виділяє службові квартири суддям, прокурорам, депутатам. Ця черга рухається постійно, на відміну від тієї, в якій роками стоять дрібні бюджетники. Наприклад, учителі.

Розшукати ж будинки в яких отримали службові квартири депутати, судді, прокурори – не проблема. Адже йдеться не про десятки і навіть не про сотні – тисячі квартир по всій Україні. Однак журналісти обрали будинок в Києві, в якому генпрокуратура арештувала житло екс-заступника генпрокурора Віталія Каська. За буцімто незаконне привласнення. Однак з наших джерел відомо, що саме тут житло отримали ще понад двадцять прокурорів.

У списку - двадцять одна квартира. Від консьєржа журналісти дізналися, що прокурори у квартирах не живуть.

Згідно із відповіддю державного реєстру речових прав - квартири вже не службові, а приватизовані. Безпосередньо прокурорами або іншими людьми з однаковими прізвищами.

Водночас у прокуратурі заявили, що втратили дані щодо кількості виділеного службового житла за минулий рік. 

Журналісти вказують: через радянський житловий кодекс, який діє уже понад 25 років і дає "лазівки", було привласнено чимало житлової площі.  

Кореспондент ТСН Іван Гребенюк

Як прокурори, депутати та судді привласнюють державне житло

Як прокурори, депутати та судді привласнюють державне житло

Повʼязані теми:

Наступна публікація