Проросійський кандидат заявив про перемогу на виборах президента Молдови

Проросійський кандидат заявив про перемогу на виборах президента Молдови

Фото: Reuters

Він звернувся до свого опонента Майї Санду із закликом заспокоїти її електорат.

Глава партії соціалістів Ігор Додон заявив про свою перемогу на прямих виборах президента Молдови.

Про це пише РИА Новости.

У другому турі боротьба розгорнулася між Додоном і єдиним кандидатом від правої опозиції, головою партії "Дія і солідарність" Майєю Санду.

За даними Центральної виборчої комісії Молдови, після підрахунку 99,09% протоколів Додон лідирує з 53,12% голосів, його опонент Сайду набирає 46,88%.

"З упевненістю можу сказати, що ми перемогли на цих президентських виборах. Ще триває голосування за океаном. Але нины ми вже отримали 50%+1 голос. Ми перемогли", — сказав Додон. Він звернувся до свого опонента Майї Санду із закликом заспокоїти її електорат.

За його словами, він буде президентом усіх громадян Молдови — і лівих, і правих, і його прихильників, і своїх супротивників.

Серед планів лідер соціалістів на посаді президента, зокрема, відновлення стратегічного партнерства з Росією, повернення молдавської продукції на ринок РФ і нормалізація співпраці в енергетиці.

Нагадаємо, проросійський кандидат Ігор Додон отримав більшість у першому турі президентських виборів у Молдові. Це саме той кандидат, який напередодні заявляв про законність анексії Криму.

Під час теледебатів напередодні виборів ведучий запитав у Додона: "Кому належить Крим?". Він відповів: "Російській Федерації".

Пізніше в інтерв'ю Ігор Додон сказав, що "де-факто" Крим належить Росії, але юридично це ще не оформлено, оскільки більшість країн не визнали цього. При цьому Додон заявив, що зробить все, щоб в Молдові такого не повторилося, і висловив надію, що Росія не визнає Придністров'я.

Росія чи Європа: куди приведе жителів Молдови другий тур виборів

Росія чи Європа: куди приведе жителів Молдови другий тур виборів

Повʼязані теми:

Наступна публікація