Противники приймання біженців пройшли в парламенти трьох земель Німеччини

Противники приймання біженців пройшли в парламенти трьох земель Німеччини

Фото: Reuters

Згідно з попередніми результатами виборів, Християнсько-демократичний союз Меркель поніс суттєві втрати.

Права популістська партія "Альтернатива для Німеччини", яка виступає за заборону прийому біженців і закриття кордонів, пройшла в парламенти трьох німецьких земель, про що свідчать попередні результати недільних виборів.

Найбільш міцного успіху партії вдалося досягти в Саксонії-Анхальт. При цьому партія вже представлена в п'яти з 16 німецьких регіональних парламентів.

Лідер партії Фрауке Петрі заявила, що "катастрофічна політика" уряду Ангели Меркель щодо мігрантів відкрила очі німцям. За підсумками минулого року в країну прибуло більше мільйона біженців.

Згідно з попередніми результатами виборів, Християнсько-демократичний союз Меркель поніс суттєві втрати. У той же час подолала партії буде непросто увійти в правлячі коаліції земель - раніше основні політичні партії Німеччини виключили можливість створення коаліції з ультраправими популістами.

Нагадаємо, що парламентські вибори відбулися в Словаччині. За їх результатами політсила чинного прем'єра втратила більшість, а в парламент пройшли проросійські партії і популісти.

Повʼязані теми:

Наступна публікація