Проукраїнська першотравнева хода скасована через можливі теракти

Проукраїнська першотравнева хода скасована через можливі теракти

Фото: Getty Images

1 травня громадськості представлять програму дій та соціально-орієнтованих реформ "Важливий кожен".

Конфедерація вільних профспілок України, Всеукраїнське об'єднання "Відродження України", Всеукраїнська комісія справедливості, Міжнародний гуманітарний фонд та громадські діячі, активісти, волонтери, які також приєдналися до підготовки проукраїнської мирної ходи під гаслом "Єдність. Праця. Відповідальність" із нагоди Міжнародного дня солідарності трудящих, офіційно оголосили про скасування заходу у зв'язку з реальною загрозою провокацій та терористичних дій щодо життя та здоров'я громадян, про це було заявлено на прес-брифінгу в УНІАН.

"Станом на цю хвилину, в нас було підтверджено участь близько 7900 людей з 10 тисяч заявлених. Учасниками ходи мали стати первинні профспілкові організації, регіональні осередки наших об'єднань, наші симпатики. Загалом мали бути представлені делегації з 13 областей" - зазначив голова ВО "Відродження України" Арсеній Пушкаренко. 

Ірина Верещук, президент Міжнародного гуманітарного фонду, заявила: "В умовах військової агресії Російської Федерації та її диверсійно-терористичної діяльності на теренах України всі, кому важлива доля нашої держави та не байдужі життя та здоров'я наших співвітчизників мають керуватися здоровим глуздом та нести відповідальність за свої слова та вчинки".

Арсеній Пушкаренко та Ірина Верещук закликали всі громадські, профспілкові та політичні організації, їхніх лідерів, які планують 1 травня 2015 року провести різноманітні заходи, також їх скасувати. "Людські життя безцінні, тому не можна нехтувати інформацією про загрозу та перетворювати Міжнародний день солідарності трудящих в шабаш окремих маргінальних сил та діячів. Ми закликаємо всіх не розгойдувати човен в якому знаходимося".

Але, незважаючи на скасування ходи, 1 травня вищезазначені організації представлять програму дій та соціально-орієнтованих реформ "Важливий кожен" у театрі Івана Франка. 

Як зазначають активісти, керівництво київського главку міліції попередило орагнізацію про можливі провокації та загрозу мирній ході, в тому числі шляхом терористичних дій щодо громадян.

Нагадаємо, Міжнародний день солідарності трудящих відзначається у понад 130-ти країнах світу та бере свої витоки у США другої половині 19 століття боротьбою робочих за свої права, а з 1890 року відзначається великими першотравневимидемонстраціями у Європейських країнах, де найбільші з них традиційно відбуваються у Франції.

Наступна публікація