ProZorro та переатестація поліції: у Нацраді реформ відзвітували про свою роботу

ProZorro та переатестація поліції: у Нацраді реформ відзвітували про свою роботу

Фото: Сайт президента України

За словами секретаря Нацради, проведення реформ в умовах гібридної війни з агресором, є складним завданням, яке потребує нових підходів та інструментів.

У Національній раді України відзвітували про результати роботи проектного офісу, а також представили звіт – Моніторинг прогресу реформ за 9 місяців 2016 року.

Відповідний звіт представив заступник Глави Адміністрації президента України, секретар Національної ради реформ, Дмитро Шимків.

Шимків зазначив, що в рамках антикорупційної реформи, було запущено комунікаційну платформу "Декорупція" з метою забезпечення ефективної комунікаційної підтримки антикорупційних ініціатив. Також, 1 вересня 2016 року система е-декларування була прийнята в постійну експлуатацію.

"Запущено реформу публічних закупівель. Завдяки використанню електронної системи публічних закупівель ProZorro, понад 5 млрд грн. вивільнених державних коштів можуть бути використані більш ефективно – на пріоритетні проекти в економічній та соціальній сферах. Приріст у третьому кварталі склав 3 млрд грн", - відзвітував він.

За його словами, наразі започатковано та ефективно впроваджується реформа децентралізації. Загалом, за 2016 рік, створено та проведено вибори у 25 новоутворених громадах.

"Загальна сума реалізації проектів – 953 мільйони грн. Всього виділено 1 мільярд грн. Доходи загального фонду 159 ОТГ зросли майже у 7 разів", - йдеться у повідомленні.

Щодо реформи правоохоронної системи, з листопада 2015 по вересень 2016 років тривала атестація співробітників Національної поліції. Всього атестацію проходили понад 68 тис працівників. Понад 5 тис її не пройшли.

Щодо судової реформи України, то у 3 кварталі 2016 року набула чинності низка законів, зокрема, конституційні зміни та "Про судоустрій та статус суддів". Очікується ухвалення двох важливих законів "Про вищу раду правосуддя" та "Про конституційний суд".

"Продовжується реформування фінансового сектору. 15 вересня Рада директорів Міжнародного валютного фонду (МВФ) завершила другий перегляд виконання Україною економічної програми, підтриманої кредитом розширеного фінансування (Extended Fund Facility Arrangement, EFF), і схвалила виділення третього траншу цього кредиту на суму близько млрд. Протягом року обсяг депозитів зріс до 200 млрд грн. В рамках реформи енергетики затверджено 199 місцевих програм енергоефективності. Україна відмовилась від купівлі російського газу", - наголосив Шимків.

Засутпник глави АП зауважив, що проведення реформ в умовах гібридної війни з агресором, анексії частини території та окупації іншої, є складним завданням, яке потребує нових підходів та інструментів.

"Приємно бачити, що проектний підхід стає основною формою роботи у державі. Адже проект базується на конкретному результаті, має початок і кінець, а також залежить від команди людей, які мають створити продукт", - додав Шимків.

Він також розповів, що проектний офіс НРР буде розділений на Офіс впровадження реформ (Reforms Delivery Office) та Офіс підтримки Національної ради реформ. Офіс впровадження реформ буде підпорядковуватися безпосередньо прем'єр-міністрові України для максимально швидкої та ефективної їх імплементації.

Повний звіт про діяльність національної ради реформ у 2016 році доступний нижче:

Повʼязані теми:

Наступна публікація