Пшонка не скоро видасть Путіну організатора замаху

Пшонка не скоро видасть Путіну організатора замаху

Осмаєва видадуть не раніше, ніж через кілька місяців / Фото: Думская.net

Осмаєв може попросити політичного притулку, чи отримання українського громадянства.

Генеральна прокуратура України може видати Адама Осмаєва, причетного до підготовки замаху на прем'єра РФ Володимира Путіна, не раніше, ніж через кілька місяців.

Як заявив прес-секретар ГПУ Юрій Бойченко, Генеральна прокуратура отримала запит Генпрокуратури РФ про видачу Осмаєва. Прокуратурі Одеської області доручено провести екстрадиційну перевірку.

"Видача відбувається не так швидко - є відповідна процедура, в ході якої Осмаєв має використати всі методи, якими він може скористатися, щоб залишитися в Україну. Може подавати в суд, просити політичного притулку, отримання українського громадянства і т.д. Коли всі методи будуть вичерпані і він отримає відмову, тоді можлива екстрадиція", - пояснив Бойченко і уточнив, що це може зайняти кілька місяців.

Нагадаємо, російський провладний "Перший канал" інформував, що спецслужби України та Росії зірвали плани терористів, які готували замах на прем'єр-міністра Володимира Путіна.

У лютому Осмаєв був затриманий на території Україні за підозрою в незаконному зберіганні вибухових речовин.

Разом з тим стало відомо, що із СІЗО Одеси був звільнений бізнесмен Асланбек Осмаєв, син якого Адам, заарештований за незаконний обіг зброї, несподівано зізнався в підготовці замаху на Путіна.

Повʼязані теми:

Наступна публікація