Путін хоче бачити в Україні "доброго, передбачуваного сусіда"

Путін хоче бачити в Україні "доброго, передбачуваного сусіда"

Володимир Путін / Фото: Reuters

Він вкотре закликав до діалогу із бойовиками, які окупували частину східної України.

Російський президент Володимир Путін заявив, що хоче бачити в Україні "доброго сусіда", але для цього Київ має розпочати прямий діалог з терористами на Донбасі.

Про це він сказав у Москві на нараді послів і постійних представників Російської Федерації, передає УНІАН.

"Ми щиро бажаємо, аби врегулювання української кризи було досягнуто якомога швидше, ми й далі співпрацюватимемо з учасниками і нормандського формату, і Сполученими Штатами. Хочемо бачити в Україні доброго сусіда, передбачуваного, цивілізованого партнера, який живе у мирі, насамперед, із самими собою. Але для цього в Києві повинні, нарешті, дійти розуміння неминучості прямого діалогу з Донбасом, з Донецьком і Луганськом, необхідності виконання своїх зобов'язань щодо мінського комплексу заходів, причому у всій їх сукупності", - сказав президент країни-агресора.

Він вважає "неприпустимим затягування української кризи й наполегливе бажання звинуватити в цьому будь-кого, насамперед Росію".

"Це призведе до погіршення і без того нездорової ситуації на європейському континенті, посилить наслідки тієї великої помилки, зробленої свого часу, маю на увазі зараз вибір на користь розширення НАТО на Схід замість розбудови з повноцінною участю Росії архітектури рівної і неподільної безпеки від Атлантики до Тихого океану", - сказав Путін.

Раніше Путін заявив про те, що чекати від російської сторони виконання Мінських угод безглуздо. Він висловив думку, що  ключові питання вирішення конфлікту на Донбасі – це зміни до Конституції України, особливий статус окупованих територій та амністія бойовиків, тому без офіційного Києва їхнє вирішення не можливо. При цьому, Путін не сказав нічого про відведення  військ та озброєння і відновлення контролю за кордоном.

Повʼязані теми:

Наступна публікація