Путін назвав принизливими дії Туреччини після інциденту з Су-24

Путін назвав принизливими дії Туреччини після інциденту з Су-24

Путін зазначив, що проблеми у відносинах між Москвою та Анкарою не пов'язані з членством Туреччини в НАТО / Фото: Reuters

На Туреччину ніхто не нападає - російський президент.  

Президент Росії Володимир Путін назвав принизливим звернення Туреччини до НАТО з проханням про захист після інциденту з російським бомбардувальником Су-24.

Про це глава держави заявив в інтерв'ю німецькому виданню Bild. Путін зазначив, що проблеми у відносинах між Москвою та Анкарою не пов'язані з членством Туреччини в НАТО.

"На Туреччину ніхто не нападає", — заявив глава російської держави.

При цьому він висловив надію, що "ні до яких масштабних зіткнень подібні інциденти не призведуть".

"Росія за якісь загрози щодо себе буде відстоювати інтереси своєї безпеки всіма доступними і наявними у неї засобами, якщо такі погрози у відношенні Росії будуть виникати", — додав він.

Су-24 був збитий в небі над сирійсько-турецьким кордоном 24 листопада. Пілот Олег Пєшков був убитий вогнем з землі, штурман Костянтин Мурахтін вижив, але в операції з його порятунку був убитий Олександр Позиніча. Відповідальність за їх вбивство взяли на себе сирійські туркмени. До інциденту Анкара викликала російського посла з приводу бомбардувань сирійських туркменів, що не мають відношення до ІДІЛ, зате які виступають проти президента Сирії Башара Асада.

Повʼязані теми:

Наступна публікація