Путін не пов'язує відстрочку щодо авансових платежів за газ з виборами в Україні

Путін не пов'язує відстрочку щодо авансових платежів за газ з виборами в Україні

Путін сказав, що "не може чекати вічно" / Фото: Россия 1

Президент РФ заявив, що "він не може чекати вічно".

Голова Уряду Російської Федерації Володимир Путін сказав, що рішення повернутися через місяць до питання про авансові платежі за російський газ ніяк не пов'язано з виборами президента в Україні.

Про це він сьогодні заявив в ефірі телепрограми "Вести в суботу з Сергієм Брільовим". Путін додав, що "ми не можемо чекати вічно"

"Це взагалі з виборами ніяк не пов'язано. Ми не пов'язуємо економіку з політичним процесом в Україні. Ми просто повинні були отримати сьомого квітня поточного року гроші за поставлений газ у березні, ми їх не дочекалися, ще раз повторюю - це 525 мільйонів", - підкреслив Путін.

Він також зауважив, що що Росія не хоче "ні підривати українську економіку, ні ставити під сумнів надійність транзиту в Європу".

Цим, за його словами, зумовлений заклик до європейських і всіх інших країн, які зацікавлені в підтримці української економіки, "включитися в процес допомоги Україні та вжити заходів, спрямованих на фінансування бюджету".

Нагадаємо, у четвер під час "Прямої лінії" Путін знову погрожував перевести Україну на передоплату за газ. Президент РФ попередив, що зможе потерпіти з боргами ще місяць.

Повʼязані теми:

Наступна публікація