Путін обговорюватиме ситуацію в Україні з главою Єврокомісії в Петербурзі - Кремль

Путін обговорюватиме ситуацію в Україні з главою Єврокомісії в Петербурзі - Кремль

Володимир Путін / Фото: Reuters

Вони зустрінуться на економічному форумі.

Президент Росії Володимир Путін і голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер під час зустрічі у рамках Петербурзького міжнародного економічного форуму обговорюватимуть ситуацію в Україні.

Про це журналістам повідомив прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков, передає УНІАН.

"У цілому відносини Росія-ЄС - це обмін поглядами щодо поточних регіональних проблем - це і Сирія, і Україна, але загалом - це спроба все ж таки подивитися, куди ми йдемо у відносинах Росії і ЄС, і навіть на тлі збереження наявних розбіжностей - які є можливості для підтримки і розвитку діалогу", - зазначив Пєсков.

Він не виключив, що під час переговорів обговорюватиметься будівництво газопроводу "Північний потік-2", який планується прокласти в обхід України по дну Балтійського моря.

"Безумовно, Росія і європейські країни здійснюють досить широкий спектр торгово-економічних відносин, які так чи інакше підпадають під регулювання Єврокомісії. До таких великих проектыв, які перебувають на стадії реалізації, належить "Північний потік-2". Теоретично цього (обговорення проекту - ред.) не можна виключати, чи дійде до цього черга, чесно кажучи, сказати не можу", - сказав Пєсков.

Петербурзький міжнародний економічний форум відбудеться 16-18 червня.

Нагадаємо, візит Юнкера до Росії вже викликав невдоволення низки країн. За даними дипломатичних джерел журналу Politico, представники низки західних країн вважають, що візит може зміцнити позиції Путіна перед ухваленням ЄС рішення про подовження санкцій.

Повʼязані теми:

Наступна публікація