Путін переконаний, що США хоче розпочати "гонку озброєнь"

Путін переконаний, що США хоче розпочати "гонку озброєнь"

Фото: Reuters

Дії США російський президент вважає явним порушенням договору про ракети середньої і малої дальності.

Президент РФ Володимир Путін вважає розміщення елементів ПРО США у Європі, зокрема, Польщі, спробою почати нову "гонку озброєнь".

Він повідомив, що Росія не буде втягуватися в "гонку озброєнь", але плани щодо переозброєння армії будуть коригуватися відповідно загрозам. Російський президент вважає такі дії США є явним порушенням договору про ракети середньої і малої дальності, так як пускові установки, які будуть розміщуватися в Румунії, Польщі, можуть бути використані для розміщення ракет середньої і малої дальності.

Путін зауважив, що Росія "зробить все необхідне для того, щоб забезпечити, зберегти стратегічний баланс сил, який є найнадійнішим гарантом від виникнення великомасштабних військових конфліктів".

Тим часом, днями стало відомо, що у Румунії побудували американську протиракетну базуОчікується, що на початку 2016 року базу підключать до системи ПРО НАТО, після чого оголосять про її готовність до роботи. Як стверджують у Вашингтоні, база ПРО поблизу Бухареста необхідна для захисту у разі запусків ракет з Ірану.

У Румунії сьогодні запрацює американська система протиракетної оборони

У Румунії сьогодні запрацює американська система протиракетної оборони

Повʼязані теми:

Наступна публікація