Путін підозрює Україну в намірі красти російський газ взимку

Путін підозрює Україну в намірі красти російський газ взимку

Фото: Reuters

Тому російський президент попередив Меркель про ризик перебоїв поставок газу в Європу через Україну.

Президент Росії Володимир Путін і канцлер ФРН Ангела Меркель провели телефонні переговори, в ході яких обговорили ситуацію навколо поставок російського газу в Європу через Україну.

Про це повідомляється на сайті прес-служби Кремля.

Путін попередив Меркель, що, за прогнозами синоптиків, очікується холодна зима, тому, за його словами, "можуть зрости ризики несанкціонованого відбору українською стороною частини російського газу, що поставляється в Європу у відповідності з діючими контрактами". Сторони переговорів домовилися, що будуть проведені контакти по лінії Єврокомісії, керівництва Міністерства енергетики Росії і "Газпрому"".

Меркель і Путін обговорили і питання конфлікту в Україні. Сторони стурбовані тим, що в Донбасі, як і раніше, порушується режим тиші. Сторони також відзначили важливість продовження спільної роботи з реалізації Мінських угод, у тому числі з урахуванням результатів переговорів "нормандської четвірки" 19 жовтня в Берліні.

Також Путін і Меркель обговорили врегулювання ситуації в Сирії.

Нагадаємо, нещодавно президент Росії Володимир Путін "дозволив" постачання з анексованого Криму газ до Генічеська. Газ з Криму в Генічеськ нібито почали поставляти в суботу, 12 листопада, близько половини восьмої вечора за київським часом.

Своєю чергою голова Генічеської райдержадміністрації Херсонської області Олександр Воробйов різко відреагував на так званий "дозвіл" президента Росії Володимира Путіна. "Нехай вони зі своєю псевдопомогою горять в пеклі!" – побажав він.

Пізніше прес-секретар ПАТ "Укртраснгаз" Максим Белявський повідомив, що Україна не отримує газ з території тимчасово окупованого Криму. Він зазначив, що Генічеськ забезпечений блакитним паливом місцевого видобутку.

Газовими магістралями в Україні відтепер керуватиме нова державна компанія

Газовими магістралями в Україні відтепер керуватиме нова державна компанія

Повʼязані теми:

Наступна публікація