Путін порівняв події на південному сході України з війною на Кавказі

Путін порівняв події на південному сході України з війною на Кавказі

Путін говорячи про Україну згадав війну на Кавказі / Фото: Reuters

Глава РФ заявив, що "різниця величезна".

Президент Росії Володимир Путін говорячи про події у південно-східних областях України згадав війну на Північному Кавказі в 2000 -і роки.

За словами Путіна, між цими двома історичними подіями існує " різниця величезного масштабу". Про це він заявив в ефірі програми "Вести в суботу з Сергієм Брільовим", повідомляє РІА Новини.

"Різниця величезного масштабу, і вона полягає в тому, що на Північному Кавказі ми зіткнулися з агресією міжнародного тероризму. По суті, це були сформовані, добре підготовлені банди, які забезпечувалися і озброювалися за кордону. Це велика різниця", - пояснив президент РФ.

Зазначимо, починаючи з 1999 року Росія проводила контртерористичну операцію на Північному Кавказі. У Чечні режим КТО був скасований лише в квітні 2009 року. За цей час було знищено багато іноземних найманців  міжнародних терористичних організацій, включаючи "Аль-Каїду".

Нагадаємо, Путін не пов'язує відстрочку щодо авансових платежів за газ з виборами в Україні. Президент РФ заявив, що "він не може чекати вічно".

Повʼязані теми:

Наступна публікація