Путін публічно шантажує Україну продовженням військових провокацій - Турчинов

Путін публічно шантажує Україну продовженням військових провокацій - Турчинов

Фото: УНІАН

За словами секретаря РНБО, РФ не збирається виконувати Мінські угоди.

Російський президент Володимир Путін почав публічно шантажувати Україну продовженням кровопролиття на Донбасі, поки не буде змінено Конституцію та амністовано терористів.

Про це заявив секретар РНБО Олександр Турчинов.

"Взявши на себе відповідальність за порушення режиму припинення вогню та порушення Мінських угод, Путін публічно пригрозив Україні продовженням військових провокацій, доки не буде реалізовано московський сценарій розчленування України", - наголосив він.

На думку Турчинова, Путін таким чином показав, що не збирається виконувати Мінські домовленості, першими пунктами яких є припинення вогню, виведення російських військ з України та відновлення українського контролю над східним кордоном.

"Натомість Путін планує і надалі проливати українську кров, знищуючи незалежність України. Це цинічна публічна позиція, яка вже не приховується московськими керманичами", - додав секретар РНБО, зауваживши, що "наші стратегічні союзники також спроможні перекладати з російської однозначні погрози Путіна".

Окремо він також висловив сподівання, що Україна у відповідь посилить свою обороноспроможність.

"Ми маємо забезпечити необхідною зброєю і ресурсами нашу армію та врешті-решт прийняти рішення щодо наповнення оборонного бюджету замість пустопорожніх дискусій в парламенті", - сказав Турчинов.

Нагадаємо, раніше Путін розповів, як врегулювати ситуацію на Донбасі. Російський президент висловився за децентралізацію в Україні.

Повʼязані теми:

Наступна публікація