Путін розповів, чому помилував Савченко

Путін розповів, чому помилував Савченко

Фото: Reuters

Обмін Савченко не пов'язаний з Мінськими угодами - стверджує російський президент.

Обмін українського військовослужбовця Надії Савченко на росіян Олександра Александрова та Євгена Єрофєєва обговорювався з президентом України Петром Порошенко давно, при це питання було не пов'язане з Мінськими угодами.

Про це заявив президент РФ Володимир Путін.

За словами глави російської держави, головною метою обміну Савченко було звільнення російських громадян. При цьому він підкреслив, що всі полонені з обох сторін конфлікту на сході України повинні бути звільнені.

Савченко була засуджена в Росії до 22 років позбавлення волі. Однак 25 травня указом російського президента Володимира Путіна вона була помилувана і відправлена до Києва.

Як відомо, на наступний же день після звільнення з полону Савченко з сестрою поїхала в комітети Верховної Ради, де підтримали родичів полонених бойовиками військових.

Нагадаємо, що українську льотчицю Надію Савченко після 708 днів полону повернули на Батьківщину. Президентський борт приземлився в аеропорту "Бориспіль" 25 травня вдень. Колишню полонянку РФ, яка вийшла з літака босоніж, зустрічала юрба журналістів і політиків. Зокрема, з величезним букетом, від якого Савченко відмовилася, прибула Юлія Тимошенко.

До речі, родичам льотчиці – її сестрі та матері – ніхто не повідомив точного часу прибуття Надії. Вони були змушені їхати до аеродрому своїм ходом. Після зустрічі з журналістами і гнівною промови на адресу нетактовних працівників пера, Савченко поїхала до Адміністрації Президента.

Там льотчиця подякувала військових і українців за те, що повернулася. Крім того, жінка вибачилася перед побратимами за те, що досі жива. Президент України, у свою чергу, за силу волі і жертовність Савченко вручив орден "Золота Зірка".

Перша прес-конференція Надії Савченко

Перша прес-конференція Надії Савченко

Повʼязані теми:

Наступна публікація