Путін удав, що ніколи не чув про арешт директора Бібліотеки української літератури

Путін удав, що ніколи не чув про арешт директора Бібліотеки української літератури

Путін зробив вигляд, що не знає про арешт / Фото: ТСН.ua

Глава РФ раптом заступився за установу, в якій проводили обшуки.

Президент РФ Володимир Путін заявив про те, що йому нібито нічого не відомо про затримання у Москві директора Бібліотеки української літератури Наталі Шаріної.

Російський лідер сказав, що нібито не має гадки, про яку справу йдеться, пише РИА "Новости". 

"По-перше, я дізнаюся стосовно директора бібліотеки, просто гадки не маю, про що там йдеться. Але на що ми точно повинні звернути увагу - це бібліотека. Вона не повинна бути втрачена в жодному разі", - заявив Путін, відповідаючи на запитання щодо затримання директорки бібліотеки Наталії Шаріної.

Нагадаємо, що російські силовики проводили обшуки в бібліотеці, шукали "екстремістську літературу". За словами Шариної, спочатку обшук був проведений у неї вдома - було вилучено книгу-збірник досліджень про Голодомор, видання Оксани Забужко, кілька примірників газети "Час руху" від 2011 року та грамоти від колишніх керівників України.

Шаріна зазначила, що в бібліотеці слідчі проводили обшук в рамках кримінальної справи, яку було порушено ще в 2010 році. Тоді так само за надуманими ознаками проводилися репресії проти бібліотеки. Вже вилучено дитячий журнал "Барвінок" за нібито зображення прапора "Правого сектора" і сім книжок Дмитра Павличка.

30 жовтня Таганський суд Москви відправив під домашній арешт Наталію Шаріну. 25 грудня її арешт подовжили до 28 січня. 

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація