Путін висловився проти відновлення авіаційних ударів по Алеппо

Путін висловився проти відновлення авіаційних ударів по Алеппо

Фото: Reuters

Але РФ залишає за собою право застосувати всі наявні в неї сили і засоби, щоб надати підтримку сирійської армії.

Фото: Reuters
Російський президент Володимир Путін - проти відновлення авіаударів по сирійському Алеппо. Про це повідомив журналістам Дмитро Пєсков, - пише "Московський комсомолець".

За його словами, президент РФ вважає можливим продовжити "гуманітарну паузу" для виведення поранених і виходу бойовиків, які хочуть покинути місто.

"Разом з тим, оскільки терористи перейшли до активного наступу, президент виходить з того, що при крайній необхідності російська сторона залишає за собою право застосувати всі наявні в неї сили і засоби, щоб надати підтримку сирійської армії", - заявив прес-секретар глави держави.

Як заявляли в російському військовому відомстві, авіація припинила польоти над Алеппо 18 жовтня. Сергій Рудской 25 жовтня казав, що і надалі повітряна зона буде закритою.

США та Росія намагаються домовитися про забезпечення гуманітарного коридору в Алеппо, який заблокований вже більше півроку. Росія звинувачує бойовиків в тому, що вони обстрілюють коридор. США звинувачували російську авіацію в ударах по гуманітарній колоні, яка прямувала в Алеппо.

Нагадаємо, Росія бере участь в сирійській операції з 30 вересня 2015 року. Вона виступає на стороні президента країни Башара Асада. США підтримують окремі збройні формування повстанців.

Сирійська опозиція пішла у контрнаступ проти урядових військ в Алеппо

Сирійська опозиція пішла у контрнаступ проти урядових військ в Алеппо

Повʼязані теми:

Наступна публікація