Путін зізнався, що брехав про Крим, і пригрозив не визнавати вибори в Україні

Путін зізнався, що брехав про Крим, і пригрозив не визнавати вибори в Україні

Путін визнав, що в Криму до референдуму орудували російські військові / Фото: Россия 1

Президент РФ назвав південно-східну Україну "Новоросією".

Сьогодні, 17 квітня, в Москві президент Російської Федерації Володимир Путін провів "Пряму лінію" з росіянами, яка розпочалася об 11:00 за київським часом.

Більша частина питань до президента РФ була щодо анексії Криму та ситуації на Сході України. Володимир Путін одразу зазначив, що російських бойовиків на Сході України немає

"Це все нісенітниця. Немає на Сході України ніяких інструкторів з Росії, ніяких спецслужб, ніяких російських підрозділів", - заявив Путін.

Щодо Криму Путін повідомив, що  скоро туди переправлять військові кораблі із Новоросійська. Таким чином Кремль хоче посилити Чорноморський флот.

"Із Новоросійська буде переведена частина флоту. У Криму дуже хороший потенціал з точки зору судноремонту. Потенціал Криму в цьому напрямку простоює. Потрібен час. Але ми будемо рухатися в цьому напрямку", - сказав Путін

Крім того, він визнав, що в Криму до референдуму орудували російські військовіХоча раніше Росія відхрещувалась від присутності бойовиків.

"За спиною сил самооборони Криму, звичайно, стали наші військовослужбовці. Вони діяли дуже конкретно, але професійно. В інший спосіб забезпечити волевиявлення кримчан було неможливо", - заявив Путін.

За словами Путіна, російських військових було близько 20 тисяч, і вони начебто повинні були "відгородити людей від можливості використання зброї проти цивільних".

Путін обіцяє видати заміж свою колишню дружину, а потім одружитися самому

Путін обіцяє видати заміж свою колишню дружину, а потім одружитися самому

Зазначимо, що на початку березня під час прес-конференції Володимир Путін пристрасно заявляв, що російських військових на півострові немає, а всі захоплення військових об'єктів чинять сили так званої "самооборони".

Цікаво, що Путін заявив про спонтанність приєднання Криму  до РФ. Він в черговий раз запевнив, що "ніколи не планував анексії і воєнних дій". Російський президент похвалив своїх підлеглих за те, що "все, що було викладено в плані дій (щодо Криму, - ред.), було виконано чітко і неухильно".

В цей же момент Путін зізнався, що захопив Крим через розширення НАТО.

"Якщо туди (в Крим, - ред.) зайдуть війська НАТО, вони там поставлять ударні засоби. Росію буде витиснено із Причорномор'я. У нас там залишиться 400-650 кілометрів берегової лінії", - поскаржився Путін.

Путін заявив, що російських підрозділів на Сході України немає, а в Криму - були

Путін заявив, що російських підрозділів на Сході України немає, а в Криму - були

Також Путін розповів, що на створення мережі російських банків на півострові буде потрібно ще місяць.

"Ми будемо намагатися домовлятися з українськими партнерами, поки це не виходить", - сказав політик.

Таким чином, Крим переведуть "більш прискореними темпами на рублевий обіг". Політик повідомив, що мова йде про відкриття рахунків для фізосіб і юросіб, створення власної мережі російських банків.

Також Путін запевнив, що відповідні російські санітарні служби вже перевірили стан пляжів і води. І там, мовляв, узагалі небезпечно відпочивати. А купаються в морі тільки шахтарі.

"На жаль, матеріально-технічна база санаторіїв у Криму занепала. Наші фахівці дійшли висновку, що їх не можна використовувати для життя. А як там люди відпочивали? Питання важке. Підхід був такий: приїдуть шахтарі, вип'ють – що їм ще потрібно?!", - сказав президент РФ.

Також Путін назвав Крим місцем відпочинку для бідних туристів, а Сочі – для багатих.

"У Криму та Сочі повинні бути різні туристи. Наявна сьогодні в Криму інфраструктура розрахована на людей з низькими доходами. Ці люди не зможуть відпочивати в шикарних готелях Сочі. У Сочі та Криму будуть різні туристи", - підкреслив Путін.

Одна з найрезонансніших заяв Путіна була про те, що він начебто має право вводити армію в Україну.

"Ми не повинні впадати в ейфорію. Треба прямо сказати, етнічний склад Криму відрізняється від південного сходу України. Ми достеменно не знаємо, яка тут ситуація. Ми готові зробити все, щоб допомогти цим людям, щоб захистити їхні права. Рада Федерації дала мені право використовувати збройні сили на території України. Дуже сподіваюся на те, що мені не доведеться використати це право", - заявив Путін.

Також Володимир Путін заговорив про царські часи і назвав південно-східну Україну "Новоросією".

"Питання в тому, щоб забезпечити законні права й інтереси російських і російськомовних громадян південного сходу України. Нагадаю, користуючись термінологією царських часів – це Новоросія, і цей Харків, Луганськ, Донецьк, Херсон, Миколаїв, Одеса не входили до складу України в царські часи. Це все території, які були передані в Україну у 20-ті роки радянським урядом. Навіщо вони це зробили, Бог знає", - заявив він.

Крім того, результати позачергових президентських виборів в Україні 25 травня цього року Володимир Путін визнавати не буде.

"Відповідно до Конституції не можна нині вибирати нового президента, якщо є живий легітимний президент", - наголосив Путін, говорячи про колишнього президента України Віктора Януковича, який нині у вигнанні переховується від правосуддя в Росії.

Путін зізнався, що анексував Крим через розширення НАТО

Путін зізнався, що анексував Крим через розширення НАТО

Цікаво, що  Володимир Путін подумає про своє особисте життя після того, як видасть заміж колишню дружину. Про це Путін заявив в рамках щорічного спілкування з росіянами, відповідаючи на питання про нову першу леді.

"Мені спочатку свою колишню дружину Людмилу Олександрівну заміж треба видати, а потім вже і про себе подумаю", - сказав президент РФ.

Путін не визнає результатів виборів президента в Україні

Путін не визнає результатів виборів президента в Україні

Раніше повідомлялося, що Путін знову погрожує перевести Україну на передоплату за газ.

Повʼязані теми:

Наступна публікація