Путін вперше пояснив, чому підтримав Порошенка, і розповів про сенс озброєння місії ОБСЄ

Путін вперше пояснив, чому підтримав Порошенка, і розповів про сенс озброєння місії ОБСЄ

Фото: Reuters

У Москві пропозицію Порошенка вважають не поліцейською місією, а можливістю для людей, що забезпечують проведення виборів у Донбасі, бути присутніми на дільницях із табельною зброєю.

Президент Росії Володимир Путін вперше пояснив, чому на переговорах в "нормандському форматі" підтримав пропозицію українського лідера Петра Порошенка про озброєнних спостерігачів ОБСЄ на Донбасі.

Про це пише РБК.

Путін заявив, що підтримав ініціативу Петра Порошенка про проведення поліцейської місії ОБСЄ в ході виборів на Донбасі.

За словами Путіна, інші учасники процесу заперечують "не тому, що не хочуть допомогти Петру Олексійовичу, а тому, що ОБСЄ ніколи нічого подібного не робила, у неї немає такого досвіду і немає людей, немає практики здійснення яких би то не було поліцейських місій".

Путін додав, що у Москві пропозицію Порошенка вважають не поліцейською місією, а можливістю для людей, що забезпечують проведення виборів на Донбасі, бути присутніми на дільницях з табельною зброєю. Як пояснив президент Росії, противники пропозиції вважають, що "це може спровокувати невідомо кого на застосування зброї проти озброєних людей", а сила спостерігачів ОБСЄ в тому, що вони "становлять солідну, загальновизнану міжнародну організацію, і вони самі не озброєні".

"Це дивна ситуація, коли це єдине, де наші думки збігаються", — підкреслив Путін.

Нагадаємо, зустріч лідерів "нормандської четвірки" у Берліні пройшла 19 жовтня. Після берлінської зустрічі Порошенко заявив, що Росія погодилася на озброєння місії ОБСЄ в Донбасі. З ідеєю озброєння спостерігачів Порошенко виступав ще у квітні, а в червні Путін погодився з тим, що співробітники ОБСЄ повинні мати при собі вогнепальну зброю".

Петро Порошенко прокоментував переговори "нормандської четвірки"

Петро Порошенко прокоментував переговори "нормандської четвірки"

Повʼязані теми:

Наступна публікація