Путінський перемовник Гризлов заявляє, що готовий прилетіти в Мінськ в будь-який день

Путінський перемовник Гризлов заявляє, що готовий прилетіти в Мінськ в будь-який день

Борис Гризлов заявляє, що за необхідності в будь-який день прилетить в Мінськ / Фото: Партія "Единая Россия"

Він знову заговорив про необхідність внесення змін до Конституції України.

Представник РФ у контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі Борис Гризлов заявляє, що за необхідності в будь-який день прилетить до Мінська.

Про це повідомляє ТАСС.

"Ще на минулому засіданні контактної групи ми домовилися, що наша робота продовжиться в п'ятницю, 12 лютого", - сказав Гризлов журналістам.

Він нагадав, що відповідна дискусія повинна пройти у форматі відеоконференції.

"Проте російська сторона, зрозуміло, зі свого боку готова і до особистих зустрічей. Якщо виникне необхідність, я готовий прилетіти до Мінська в будь-який день", - запевняє Гризлов.

"Серед пріоритетних завдань на сьогодні - питання, пов'язані з безпекою. Так, триває робота з розмінування території", - додав він.

"Питання, що вимагає особливої уваги - обмін незаконно утримуваних осіб", - додав перемовник з російської сторони.

У РФ знову згадали про необхідність "особливого статусу" Донбасу.

"Для проведення конституційної реформи в частині виконання мінських угод Києву варто, по-перше, закріпити законодавчо особливий статус Донбасу", - сказав Гризлов.

"Ці зміни повинні бути погоджені з Донбасом в "мінському форматі" на засіданні контактної групи", - заявив він, додавши, що що для цього необхідно внести зміни до преамбули та статті 1, 2, 10 закону України від 16 вересня 2014 року "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей", необхідні для поетапного надання особливого статусу Донбасу постійної основи за формулою Штайнмаєра".

"По-друге, необхідно закріпити в конституції України юридичну формулу, яка гарантує, що пункт 18 перехідних положень конституції буде відсилати саме до чинної (погодженої сторонами) редакції статей закону про Особливий статус. А також закріпити в конституції України, що повноваження обраних на виборах у Донбасі за окремим законом осіб не можуть бути припинені в 2017 році, як це передбачено поправками до конституції, прийнятих у першому читанні, для всієї України", - сказав постпред РФ.

Раніше в Мінську він заявляв, що голосування по Конституції має бути жорстко пов'язане з одночасним прийняттям поправок до статей 1 і 10 закону про особливий статус для надання особливому статусу постійної основи по формулі Штайнмаєра". До того ж, на думку Гризлова, повноваження обраної на майбутніх виборах у Донбасі влади не повинні бути припинені в 2017 році.

Повʼязані теми:

Наступна публікація