Рада дозволила затримати та арештувати суддю-стрільця Бурана

Рада дозволила затримати та арештувати суддю-стрільця Бурана

Рада дозволила затримати та арештувати суддю-стрільця Бурана

Фото: ВКонтакте

Сам суддя був присутній на засіданні. 

Нардепи Верховної Ради під час засідання дали згоду на затримання та арешт скандального судді Олексія Бурана, який влаштував стрілянину і спробував порізати собі вени.

За надання дозволу на затримання проголосували 255 нардепів, а за арешт - 247 депутатів.

Сам суддя Малиновського райсуду Одеси був присутній на засіданні. 

Як повідомлялося, 29 березня детективами Національного антикорупційного бюро України спільно з працівниками Національної поліції було викрито одного із суддів Малиновського районного суду Одеси на отриманні неправомірної вигоди в сумі 500 тис. гривень.

Зазначені кошти чиновник вимагав через посередника для винесення певного судового рішення у цивільній справі про стягнення боргу.

Під час проведення слідчих дій вказаний суддя чинив опір працівникам Національного бюро. Буран відкрив вогонь з вогнепальної зброї і користуючись імунітетом втік.

Згодом поліція оточила селище Совіньйон, де суддя влаштував стрілянину. Перед затриманням Буран намагався порізати вени. Після цього суддю-хабарника доправили до приватної лікарні.

Комітет Верховної Ради з правової політики і правосуддя вирішив підтримати подання щодо затримання та арешту одеського судді.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація