Рада не змогла відправити уряд у відставку

Рада не змогла відправити уряд у відставку

Фото: Reuters

Рішення підтримали більшість нардепів.

Парламент не ухвалив резолюцію про недовіру уряду на чолі з прем'єр-міністром України Арсенієм Яценюком.

За постанову проголосували 194 народних депутати.

Спікер парламенту закрив вечірнє засідання Ради.

Поіменне голосування про проект Постанови про відповідальність Кабінету Міністрів України (щодо прийняття резолюції недовіри Кабінету М� from tsnua

При цьому більшість народних депутатів визнали роботу уряду в 2015 році незадовільною. Переважна більшість парламентських комітетів розкритикували Кабмін. 

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко закликав Арсенія Яценюка подати у відставку. Він запропонував переформатувати склад уряду на основі чинної коаліції  у складі "БПП", "Народного фронту", "Самопомочі" та "Батьківщини". Порошенко переконаний, що призначення до Кабміну мають відбуватися за участі та підтримки всіх фракцій коаліції на технократичній реформаторській основі з фахівців, позбавлених політичних впливів і лобістських інтересів.

"Завдання такого Кабінету Міністрів – забезпечити зростання ВВП та почати відновлення  рівня життя, організувати чесну приватизацію, прозоре управління державними підприємствами, впровадити жорсткі антикорупційні кроки, продовжити співпрацю з МВФ та іншими міжнародними фінансовими організаціями", - заявив президент. 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація