Рада провалила оновлення Центрвиборчкому

Рада провалила оновлення Центрвиборчкому

Фото: Getty Images

До питання повернуться не раніше липня.

Нового складу ЦВК українці не побачать, як мінімум, до 5 липня. Верховна Рада в останній сесійний день так і не проголосувала за ротацію в Центрвиборчкомі, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Зірване голосування роботі комісії не зашкодить, кажуть у Комітеті виборців України. Повноваження старих членів ЦВК зберігатимуться аж до голосування, навіть попри те, що строк їхнього призначення сплив іще 2014 року.

Всі рішення Центрвиборчкому вважатимуться законними, як і результати довиборів у мажоритарних округах.

"Теоретично, навіть якщо ЦВК буде обрана через рік, через два з половиною роки – вона все одно залишається легітимною. Але є питання недовіри до виборів, виборчого процесу і самої ЦВК. Тому найкращим виходом буде, якщо будуть проведені консультації, відбудеться голосування і ми якомога швидше перевантажимо Центральну виборчу комісію", - пояснив голова КВУ Олексій Кошель.

Як повідомлялолося, ЦВК зареєструвала 267 кандидатів на проміжних вибори до Верховної Ради, які пройдуть 17 липня у 7 округах. Нагадаємо, що раніше на сайті парламенту з'явився законопроект постанови про призначення на посади членів Центральної виборчої комісії.

Нового складу ЦВК в Україні не буде як мінімум до 5 липня

Нового складу ЦВК в Україні не буде як мінімум до 5 липня

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація