Рада різко збільшила штрафи для нетверезих водїів

Рада різко збільшила штрафи для нетверезих водїів

Фото: avtosreda.ru

За перше порушення водію доведеться сплатити понад 10 тисяч гривень.

Верховна Рада посилила адміністративну відповідальність за водіння у нетверезому вигляді, в стані наркотичного сп'яніння або під впливом лікарських препаратів. "За" відповідний законопроект №4373 у другому читанні проголосували 243 нардепи.

Проектом закону істотно збільшуються розміри штрафів та строки позбавлення права керування транспортними засобами за умови притягнення водія до адміністративної відповідальності за керування ними у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції.

Зокрема, планується посилити відповідальність таким чином, що перший раз водій буде платити штраф 10 тисяч 200 гривень, що складає 600 неоподаткованих мінімумів і буде позбавлений права керування на 1 рік.

В проекті закону також вказується, що в разі вчинення повторного правопорушення протягом року накладається штраф на водіїв у розмірі однієї тисячі двохсот неоподатковуваних мінімумів (20 тисяч 400 грн) доходів громадян з позбавленням права керування транспортними засобами на строк три роки і на інших осіб - накладення штрафу у розмірі тисяча двісті неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з оплатним вилученням транспортного засобу чи без такого".

У випадку, коли водій ще раз протягом року вчинить дане правопорушення, з нього стягується штраф "у розмірі двох тисяч чотирьохсот неоподатковуваних мінімумів (40 тисяч 800 грн – ред.) доходів громадян з позбавленням права керування транспортними засобами на строк десять років і на інших осіб - накладення штрафу у розмірі двох тисяч чотирьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з оплатним вилученням транспортного засобу чи без такого".

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація