Рада ще сперечається через законопроект, який дозволить Луценку очолити ГПУ

Рада ще сперечається через законопроект, який дозволить Луценку очолити ГПУ

Юрій Луценко / Фото: УНІАН

Його не винесли на порядок денний.

Сьогодні, 21 квітня, у порядку денному на розгляд парламенту не включено законопроект 4481, який дозволяє очолити ГПУ людині без юридичної освіти. 

З цього приводу у Верховній Раді відбудеться нарада, повідомив народний депутат Антон Геращенко "Українській правді"

"Сьогодні у Раді під час перерви буде нарада, після якої буде прийнято рішення про те, чи буде прийнято цей закон (про зміни до закону про прокуратуру – ред.). Якщо політичного консенсусу не буде, то він сьогодні не буде виноситися на голосування", - сказав Геращенко.

Загалом до Ради було внесено два законопроекти щодо змін до закону про прокуратуру.

Геращенко зазначив, що фракція Народного фронту не має наміру підтримувати законопроект 4481 (Развадовського, Паламарчука), за який вчора проголосував профільний комітет. Крім того, за його словами, до альтернативного законопроекту 4469 (Алєксєєва, Князевича) у фракції також є низка зауважень.

Юрій Луценко може стати Генеральним прокурором України

Юрій Луценко може стати Генеральним прокурором України

Нагадаємо, що раніше йшлося про те, що президент Петро Порошенко розглядає чотирьох кандидатів на посаду глави Генпрокуратури, розповів один з них - Юрій Луценко - в кулуарах парламенту.

29 березня народні депутати України підтримали рішення відправити генерального прокурора Віктора Шокіна у відставку. За відповідне рішення проголосували 289 нардепів, виступили проти - 6, утрималися - 4 нардепи, не голосували - 40.

Повʼязані теми:

Наступна публікація