Рада ухвалила Закон про амністію 2016 року з "поправками" Порошенка

Рада ухвалила Закон про амністію 2016 року з "поправками" Порошенка

Фото: Reuters

Попередню редакцію президент ветував ще в серпні.

У четвер, 22 грудня, Верховна Рада ухвалила Закон "Про амністію в 2016 році", в якому враховані пропозиції президента України Петра Порошенка.

Наразі документ очікує на підпис глави держави, повідомляють на сайті ВРУ.

За проголосували 226 депутатів, не голосували 82 нардепи.

Так, Закон передбачає звільнення за злочини, що не є тяжкими або особливо тяжкими або що були скоєні з необережності, зокрема, для неповнолітніх, вагітних жінок, ветеранів війни і учасників бойових дій, батьків неповнолітніх, людей з інвалідністю, ліквідаторів аварії на ЧАЕС та пенсіонерів на момент набуття цим Законом чинності.

Також амністія стосується тих осіб, "які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, брали безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення, перебуваючи безпосередньо в районах антитерористичної операції у період її проведення, отримали статус учасника бойових дій", — йдеться в новій редакції Закону.

Що ж до "поправок" президента, то законодавці дослухалися до пропозиції не поширювати амністію на осіб, засуджених за скоєння корупційних злочинів. Крім того, Порошенко порушив проблему ініціювання амністії в суді прокурором.

Нагадаємо, у серпні президент Порошенко ветував Закон "Про амністію в 2016 році". Пропозиції щодо покращення тексту Закону не були оприлюднені відразу.

Петро Порошенко не підписав закон про амністію у 2016 році

Петро Порошенко не підписав закон про амністію у 2016 році

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація