Рада відмовилась розслідувати "офшорний скандал"

Рада відмовилась розслідувати "офшорний скандал"

Фото: Getty Images

Парламентарі провалили голосування за відповідну постанову щодо створення ТСК

Верховна Рада сьогодні не підтримала пропозицію щодо створення Тимчасової слідчої комісії (ТСК) щодо розслідування причетності високопосадовців до офшорного скандалу.

Як пише "УП", за відповідну постанову проголосували 108 нардепів із необхідних 150.

При цьому, після провалу голосування за створення, нардеп від БПП Мустафа Найєм заявив у Facebook, що повністю підтримував рішення щодо створення ТСК та голосував "за" постанову.

"…ця комісія стане трибуною для популістів, маніпуляторів і корупціонерів зі стажем. І головний винуватець цього - президента, слідчі органи і прокуратура, які замість того, аби очолити цей розслідування і продемонструвати свою відкритість, сховали голову в пісок", - написав парламентар.

Нагадаємо, що раніше у ЗМІ з'явилась інформація про те, що більшість парламентських фракцій підтримують постанову про створення ТСК. Зокрема, подібні заяви озвучили у "Народному Фронті", "Радикальній партії", "Самопомочі" та "Волі народу".

Окрім того, президент Петро Порошенко наголосив, що готовий рішуче змінювати законодавство у сфері бізнесу, пов'язаного з офшорними компаніями та створювати умов та мотивацій для легалізації бізнесу і справедливої плати податків. Першим кроком президент назвав приєднання України до міжнародної конвенції із забезпечення доступу України до рахунків нерезидентів. 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація