Рада спробує попередньо схвалити зміни до Конституції. Онлайн-трансляція

Рада спробує попередньо схвалити зміни до Конституції. Онлайн-трансляція

Парламент має ухвалити низку важливих рішень / Фото: Getty Images

Парламентарі мають закрити сесію. 

Сьогодні, 2 лютого, Верховна Рада збереться на чергове засідання та розгляне низку важливих питань.

На порядку денному народних обранців - попереднє схвалення законопроекту про внесення змін до Конституції України у частині правосуддя. Також парламентарі мають у першому читанні розглянути законопроект про спецконфіскацію майна, державний прапор та соціальні пільги для учасників АТО та їхніх родичів.

Нардепи мають закрити третю сесію Верховної Ради восьмого скликання та відкрити четверту.

Дивіться онлайн-трансляцію на сайті ТСН.ua.

Нагадаємо, що в суботу, 30 січня, Конституційний Суд України розпочав розгляд справи за зверненням Верховної Ради України про надання висновку щодо відповідності доопрацьованого законопроекту про внесення змін до Конституції України щодо правосуддя вимогам статей 157 і 158 Конституції України.

Як відомо, 28 січня під час засідання Верховної Ради нардепи вирішили відправити до Конституційного суду проект змін до Конституції у частині правосуддя. Вказаний документ є доопрацьованим. Єдина зміна -  за парламентом України залишать право на висловлення недовіри генеральному прокурору України. У першому варіанті документа вказане право мали покласти на президента.

Верховна Рада вже спрямовувала на висновок Конституційного Суд зміни до Основного Закону в частині правосуддя, але оскільки внесено зміни, то є необхідність в повторній процедурі розгляду даного питання, зокрема направлення його до КС і необхідність його висновку. Попередній законопроект КС визнав таким, що відповідає вимогам статей 157 і 158 Конституції України, законопроект про внесення змін до Конституції України щодо правосуддя. Висновок було оприлюднено 22 січня. Повторно КС затвердив доопрацьований законопроект 1 січня. 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація