Рада визначить долю Онищенка на найближчому засіданні

Рада визначить долю Онищенка на найближчому засіданні

Фото: УНІАН

Це зазначено в розкладі засідань Ради на цьому пленарному тижні.

У вівторок, 5 липня, буде розглянутий проект постанови про надання згоди Верховної Ради на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата від "Волі народу" Олександра Онищенка. Документ зазначений в розкладі засідань Ради на цьому пленарному тижні, який роздали депутатам, повідомляє Ліга.net.

Зазначимо, раніше комітет з питань регламенту рекомендував парламенту розглянути питання про згоду на притягнення до відповідальності Онищенка. Питання про затримання і арешт комітет рекомендував не розглядати або виносити на голосування окремо.

Фото: Ліга.net

Нагадаємо, 15 червня детективами НАБУ та прокурорами САП в рамках розслідування корупційної схеми з перепродажу газу, видобутого в рамках спільної діяльності з державним підприємством "Укргазвидобування", було здійснено 37 обшуків у Львові, Дніпрі та Києві. 

Фігуранти газової схеми завдали державі збитків на 3 млрд грн. З яких 1,6 млрд – це кошти, отримані в результаті перепродажу газу посередниками та виведені через фіктивні підприємства. 1,3 млрд грн – це несплачена сума ренти за користування надрами.

Одним з організаторів розкрадання державного газу називають народного депутата Олександра Онищенка. Статті, які інкримінуються нардепу, передбачають покарання від 7 до 12 років ув'язнення.

Як діяла "схема Онищенка", через яку підприємства "відмивали" мільярди, читайте на ТСН.ua за цим посиланням.

Як НАБУ бореться із підозрюваними у розкраданні газу

Як НАБУ бореться із підозрюваними у розкраданні газу

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація