Рада затвердила обов'язкове отримання біометричних паспортів з 14 років

Рада затвердила обов'язкове отримання біометричних паспортів з 14 років

Фото: УНІАН

За новим законом, у документі не будуть ставити відмітки про укладання та розірвання шлюбу.

Верховна Рада ухвалила Закон про обов'язкове отримання біометричного паспорта з 14 років. Відповідний законопроект №3224 підтримали 226 депутатів. Про це повідомляє Інтерфакс.

Біометричні паспорти оформлятимуться з 14 років. Паспорт оформляється особам, які не досягли 18-річного віку, на чотири роки, а особам, які досягли 18-річного віку, - на 10 років. Крім того, скасовуються відмітки про укладання та розірвання шлюбу.

Паспорт буде містити текст українською та англійською мовами.

За новим Законом, для оформлення закордонного паспорта, дипломатичного, службового і низки інших документів будуть використовуватися оцифровані відбитки пальців рук. Наразі відбитки пальців у таких випадках беруть тільки за згодою власника. Для оформлення паспорта громадянина України вносити оцифровані відбитки пальців рук також будуть тільки за згодою власника.

В законі прописаний порядок оформлення документів для постійного проживання громадян України за кордоном.

Із законодавства пропонується виключити норму про терміни і порядок розгляду заяви на оформлення закордонного паспорта, яка допускає можливість відмови у видачі такого документа. Тепер не можна вилучати закордонний паспорт, можна буде лише обмежити право громадянина на виїзд за кордон у визначених випадках.

Крім того, у Законі уточнили визначення "безконтактного електронного носія", а також встановили вартість послуги з оформлення документів, що засвідчують особу. Повнолітнім особам будуть вносити засоби електронного цифрового підпису в безконтактний електронний носій, який міститься в паспорті громадянина України.

За новим Законом, громадянин України може мати не більше двох закордонних паспортів.

Нагадаємо, Рада декомунізувала Кіровоград. Тепер місто носитиме назву Кропивницький. За рішення проголосувало 230 народних депутатів.

Яценюк вручив перші ID-паспорта українцям

Яценюк вручив перші ID-паспорта українцям

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація