Разом ми зможемо змусити РФ виконати Мінські домовленості - Яценюк

Разом ми зможемо змусити РФ виконати Мінські домовленості - Яценюк

Фото: Кабінет Міністрів України

Україна є на радарах Європи - прем'єр-міністр.

У понеділок, 22 лютого, прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк зустрівся з Федеральним міністром закордонних справ Німеччини Франком-Вальтером Штайнмаєром і новопризначеним міністром закордонних справ та міжнародного розвитку Французької Республіки Жаном-Марком Еро, які перебувають в Україні з робочим візитом.

Глава Уряду України підкреслив важливість візиту до України міністрів закордонних справ Німеччини та Франції у контексті подальшого діалогу у рамках "нормандського формату".

Він зазначив, що візит глав зовнішньополітичних відомств Німеччини та Франції, - це "чіткий і потужний сигнал, що Україна є на радарах Європи".

"Переконані, що разом, зберігаючи єдність, ми зможемо змусити Російську Федерацію повністю виконати Мінські домовленості", - наголосив Арсеній Яценюк.

"Єдність – головне для всіх нас, - як єдність всередині ЄС, так і між Україною та Європейського союзу", - сказав глава уряду України.

Арсеній Яценюк також підкреслив, що уряд очікує введення безвізового режиму з ЄС для українських громадян. Під час розмови йшлося про комплекс питань, пов'язаних із виконанням Мінських домовленостей.

3 березня у Парижі відбудеться зустріч міністрів закордонних справ у "нормандському форматі" щодо конфлікту на Донбасі, заявив Франк-Вальтер Штайнмаєр, міністр закордонних справ Німеччини.

Україна збирається винести три ключові блоки питань на переговори очільників МЗС "нормандської четвірки" в Парижі, які попередньо заплановані на 3 березня.

Про це заявив міністр закордонних справ Павло Клімкін.

Нагадаємо, наступна зустріч Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на сході України відбудеться в Мінську 24 лютого. Буде обговорюватися деескалації ситуації, знову буде зроблена спроба повернутися до повного і беззастережного припинення вогню.

Зазначимо, раніше бойовики зажадали провести засідання "нормандської четвірки" в Донецьку. Водночас з українського боку жодної такої ініціативи не висловлювалось.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація