Разом прийшли, разом працюємо: Кабмін не йде у відставку

Разом прийшли, разом працюємо: Кабмін не йде у відставку

Фото: УНІАН

"Ми далі будемо боротися за майбутні зміни в країні", - зауважив прем'єр.

Прем'єр міністр України Арсеній Яценюк заявив про чіткий покроковий план дій на наступні 12 місяців.

Про це йшлося під час позачергового засідання Кабміну.

Він закликав міністрів працювати однією командою.

Також він наголосив, що жоден політик немає права втручатися у роботу міністрів та міністерств.

"Нами прийнято наступне рішення. Працювати єдиною командою, щодо підготовки і оприлюднення чіткого покрокового плану дій на наступних принаймні 12 місяців. План дій передбачає як прийняття законів, так і їх виконання", - зауважив Яценюк.

"План дій передбачає, що міністр, призначений парламентом, несе всю повноту відповідальності за галузь, де працює".

"Жоден політик не має права втручатися в діяльність цього міністра і уряду в цілому. Втручатися через власні бізнес-інтереси чи через політичний шантаж і спроби вплинути на рішення того чи іншого міністра чи тої чи іншої державної компанії, яка призначена міністром", - додав прем'єр.

"Ми це виставляємо, як свої принципи подальшої роботи. Разом прийшли, разом працюємо. Якщо наша місія буде виконана, разом підемо. Але зараз чітко зазначаємо: ми далі будемо боротись", - наголосив Яценюк

"У нас наступний принцип: один за всіх і всі за одного. Ми прийшли єдиною командою, і ми єдиною командою працюватимемо", - наголосив він.

Яценюк зауважив, що вимагає "не декларацій, а слідування тому, чого очікує суспільство, народ – чесність , прозорість, відповідальність".

"Відсутність тиску, торгу за посади міністрів, керівників державних компаній, виключно чесна робота, єдність між урядом, президентом і парламентом за принципами, цінностями і підходами", - резюмував Яценюк.

На цьому позачергове засідання Кабміну завершилося.

Нагадаємо, раніше фракція "БПП" порушила питання зміни уряду й ухвалила своїх кандидатів на посади у Кабінеті міністрів.

Цього тижня спалахнув урядовий скандал навколо заяви міністра економіки Айвараса Абромавичуса про відставку. Причиною звільнення він назвав різку активізацію блокування будь-яких системних реформ і нав'язування сумнівних особистостей в команду.

Зокрема, він звинуватив першого заступника голови фракції БПП Ігоря Кононенко у лобіюванні своїх людей на високі посади в держкомпаніях і на крісло заступника міністра.

Повʼязані теми:

Наступна публікація