Регіонал пропонує позбутися Галичини

Регіонал пропонує позбутися Галичини

Конституція проголошує територію України цілісною і недоторканною. / Фото: ZAXID.NET

Справжня Україна - це Донбас і Крим, вважає представник правлячої партії, "а там буде Російська Федерація".

Депутат від Партії регіонів Юрій Болдирєв вважає, що Україна не може перебувати в нинішньому складі і має позбутися Галичини.

Про це він заявив під час виступу на посольських вечорах посла Російської Федерації в Україні, присвячених 65-річчю Нюрнберзького процесу в Києві.

"Я переконаний, що у моєї країни немає майбутнього без подолання наслідків пакту Молотова-Рібентропа, тому що в одних кордонах утримувати Галичину і Донбас, Галичину і Крим можна тільки силою", - заявив депутат.

За його словами, "УРСР створили три кривавих диктатора - Ленін, потім Сталін, який приєднав весь захід, скориставшись правом сили і Хрущов, який для балансу етнічного та ментального приєднав Крим".

"Цю країну можна утримати, тільки маючи НКВД, МГБ, КДБ і КПРС. А зараз, що ми можемо запропонувати?! Нашу рідну Генпрокуратуру чи що?! Ось на якій підставі втримаються всі ці території разом?", - зазначив депутат.

"Тому я вважаю, Україна стане стійкою країною після того, як позбавиться або від заходу, або від сходу. Я за те, щоб вона позбулася від Галичини. Якщо прибрати Галичину з моєї країни і залишити справжню Україну з Донбасом і Кримом, це і буде першая Росія. А там буде Російська Федерація", - вважає "регіонал".

Свій виступ Юрій Болдирєв закінчив словами про те, що "Галичина - наріст на тілі України".

Пізніше у своєму виступі Петро Порошенко висловив своє обурення висловлюваннями "регіонала".

"Я взагалі не розумію, яким чином політик, який представляє правлячу партію, виступає з такими заявами і при цьому має шанс сидіти в парламенті і голосувати за партію, яка є лідируючою в моїй країні! Для мене це абсурд. Якщо ти поет, то склади мандат і йди писати вірші", - заявив Порошенко.

Як відомо, відповідно до Конституції територія України в межах існуючого кордону є цілісною і недоторканною.

Читайте також:

Україна передумала віддавати Росії закордонне майно СРСР

У ПР розповіли, як на Захід кидають гроші, але рейтинг все одно низький

"Донецькі" вже очолюють майже половину регіональних прокуратур

Могильов заявив, що Західна Україна розмовляє польсько-українсько-угорським суржиком

Західна Україна бідніша за Східну, проте живе краще

Повʼязані теми:

Наступна публікація