Регіонали домовилися з опозицією про обрання спікера та прем'єра

Регіонали домовилися з опозицією про обрання спікера та прем'єра

Єфремов анонсував обрання спікера та прем'єра / Фото: Євген Малолєтка/ТСН.ua

Зі слів Єфремова, меншість не заважатиме завтра провести голосування.

Партія регіонів досягла компромісу з представниками опозиційних фракцій "Батьківщина", "УДАР" і "Свобода" щодо розгляду питання про обрання керівництва нової Верховної Ради та голосування за кандидатуру прем'єр-міністра. Про це повідомив лідер фракції ПР у парламенті Олександр Єфремов.

"Ми домовилися про те, що ми не закриваємо сьогодні засідання і продовжимо завтра працювати з 10-ї години і що завтра ми, згідно з регламентом, ті питання, які ним передбачені, будемо розглядати", - сказав він.

Регіонал уточнив, що йдеться насамперед про обрання глави парламенту і його заступників, надання згоди на призначення прем'єра і створення комітетів. Як відомо, на посади спікера та його першого заступника було висунуто нардепа від ПР Володимира Рибака та комуніста Ігоря Калетника. На очолення уряду Президент Віктор Янукович запропонував діючого голову Кабміну Миколу Азарова.

Єфремов також наголосив, що всі голосування будуть окремими, ніяких пакетних рішень не передбачається.

Читайте спецтему: Перший день Ради: депутати билися з "тушками" і пиляли паркан

Сьогодні представники опозиційних фракцій парламенту заблокували президію ВР, вимагаючи дотримання норм регламенту щодо особистого голосування депутатами та недопущення реєстрації депутатами перебіжчиків із "Батьківщини" Андрія і Олександра Табалова.

Повʼязані теми:

Наступна публікація