Регіонали готуються вночі підірвати харківського Леніна – депутат

Регіонали готуються вночі підірвати харківського Леніна – депутат

Свободівець попереджає про можливу атаку регіоналів на монумет Леніну / Фото: ljplus.ru

Лідер харківської "Свободи" підозрює місцеву владу в провокації.

Народний депутат України від ВО "Свобода", керівник харківського осередку цієї партії Ігор Швайка повідомив на своїй сторінці у мережі Facebook про можливу підготовку до пошкодження монумента Леніну на центральній площі міста. За словами політика, націоналісти до цієї акції жодного стосунку не мають.

У подібних намірах Швайка підозрює представників Партії регіонів, керованих місцевими лідерами – губернатором Михайлом Добкіним і мером міста Геннадієм Кернесом.

"Наразі стало відомо, що вночі 12 квітня мішини і гєшини поплічники в нашій символіці та під "свободівськими" прапорами готуються підірвати пам'ятник Леніну. Аби зірвати марш опозиції, який призначений на 12 квітня 2013 року", - вважає депутат.

Читайте також: Мер Харкова Кернес обіцяє переламати за Леніна руки і ноги

Звідки в парламентаря з'явилася така інформація, автор допису не уточнює. Натомість дає їй однозначну політичну оцінку.

"Харківські регіонали готові пожертвувати своїм більшовицьким ідолом, аби зробити провокацію напередодні акції "Вставай, Україно!" в Харкові", - охарактеризував подію він.

Швайка наголосив, що до цієї провокації представники "Свободи" жодного стосунку не мають. А виконавців назвав "пацюками", тоді як самого мера Кернеса порівняв із казковим персонажем Гофмана – Крихіткою Цахес.

Читайте також: Після скандальної репліки Кернеса харківського Леніна взяла під охорону міліція

"Заявляємо, що ми, на відміну від тих пацюків та Крихітки Цахеса, який засів на площі Конституції, усі наші вчинки робимо вдень, послуговуючись принципом "Іду на Ви", - наголосив лідер місцевої "Свободи".

Як відомо, ввечері перед днем харківської акції "Вставай, Україно!" суд за поданням місцевої влади заборонив проведення опозиційної акції, мотивуючи це транспортними проблемами, що їх спричинить хода та мітинг прибічників "Батьківщини", "Свободи" та "УДАРу".

Повідомлення про провокацію на Facebook свободівця Швайки / Фото: Facebook

Повʼязані теми:

Наступна публікація