Регіонали вигадали новий формат Ради, який загрожує розколом опозиції

Регіонали вигадали новий формат Ради, який загрожує розколом опозиції

Опозиція в Раді боїться нового розколу меншості / Фото: УНІАН

У Раді зареєстрували законопроект, який дозволить депутатам об'єднуватися в "малі групи".

Депутати Партії регіонів зареєстрували законопроект, який дозволяє нардепам об'єднуватися в малі групи-фракції до 15 людей. Опозиція обурена, бо боїться розколу своїх фракцій, пише КоммерсантЪ.

"Розмови про те, щоб знизити поріг для депутатських груп, дійсно ведуться. Я вважаю, що ці дії спрямовані на розкол опозиційних фракцій", - заявив перший заступник голови регламентного комітету Ради Валерій Карпунцов (фракція УДАР Віталія Кличка).

Натомість нардеп Олесь Доній вважає, що ці дії регіоналів спрямовані на підтримку курсу на євроінтеграцію.

"Очевидно, у Партії регіонів непростий період - президент і його фракція взяли курс на євроінтеграцію, а це ускладнило відносини серед парламентської більшості - як з Компартією, так і всередині ПР. Соратники Віктора Януковича шукають союзників на стороні - зараз їм доводиться співпрацювати з опозицією і шукати підходи до нас. Перший крок до цього - знизити поріг для створення груп , ми на цьому давно наполягаємо", - підкреслив опозиціонер.

У Партії регіонів стверджують, що цей законопроект спрямований на допомогу депутатам організувати свою роботи. Мажоритарники, на думку регіоналів, зрозуміли, що потрібно працювати спільно, а не тягнути ковдру на себе.

"Зараз мені складно сказати чи буде створена одна велика депутатська група або ми знизимо планку для створення двох груп, але в будь-якому випадку ми повинні дати можливість депутатам самоорганізуватися - мажоритарники нарешті зрозуміли, що один у полі не воїн", - заявив перший заступник глави фракції ПР Михайло Чечетов.

Нагадаємо, що "вперта гомофобія" нардепів може коштувати Україні асоціації з ЄС. Депутати не хочуть підтримувати антидискримінаційний закон – лише в Кличка висловили готовність голосувати за нього.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація