Регіоналка пропонує засекретити особисті дані українців

Регіоналка пропонує засекретити особисті дані українців

ПР хоче засекретити інформацію про українців / Фото: Veer

До конфіденційної інформації належать, зокрема, дані про національність, освіту, сімейний стан, дата і місце народження.

Регіоналка Олена Бондаренко зареєструвала у Верховній раді проект закону про внесення змін до закону "Про інформацію" щодо мови інформації та конфіденційну інформацію про особу.

Про це повідомляється на сайті ВР, пише Уніан.

Передбачено, що не допускаються збирання, зберігання, використання та поширення конфіденційної інформації про особу без її згоди, крім випадків, визначених законом, і лише в інтересах національної безпеки, економічного добробуту та захисту прав людини.

До конфіденційної інформації про фізичну особу належать, зокрема, дані про її національність, освіту, сімейний стан, релігійні переконання, стан здоров'я, а також адреса, дата і місце народження.

"Кожному забезпечується вільний доступ до інформації, яка стосується його особисто, крім випадків, передбачених законом", - зазначається у законопроекті.

Крім того, даним законопроектом передбачено, що "мова інформації визначається Законом України "Про засади державної мовної політики", міжнародними договорами, згода на обов'язковість яких надана Верховною Радою, іншими законодавчими актами у сфері інформації".

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація