Регламентний комітет пропустив на голосування подання на Новинського

Регламентний комітет пропустив на голосування подання на Новинського

Фото: УНІАН

Тепер справа за головою ВР.

Регламентний комітет Верховної Ради ухвалив рішення направити до спікера парламенту подання ГПУ щодо притягнення нардепа Вадима Новинського до кримінальної справи.

Як повідомляє прес-служба генпрокурора, комітет прийняв рішення про направлення документів до голови ВР, хоча й "не одержав достатніх відомостей, які доводили б причетність нардепа до злочинів". "За" проголосували шість членів комітету, двоє були проти, одна особа утрималась.

Тепер рішення щодо винесення подання на голосування нардепів має ухвалити спікер ВР Андрій Парубій.

Зазначимо, що під час засідання комітету між Луценком та Новинським виникла суперечка. Як повідомляє "Українська правда", сварка зчинилась через захисника нардепа Олега Татарова, проти участі якого у засіданні виступив генпрокурор.

Раніше, за твердженням Луценка, регламентний комітет не хотів пропускати подання на голосування, вимагаючи розкрити матеріали справи. Фракція "Самопомочі" саботувала роботу, вимагаючи голосування за позбавлення Новинського недоторканності.

Вадим Новинський проходить у справі про незаконне позбавлення волі помічника нині вже покійного митрополита УПЦ МП Володимира - Олександра Драбинка. За версією слідства, Новинський був співорганізатором викрадення для зміни керівництва Української православної церкви Московського патріархату 2013-го року.

Митрополит Драбинко виїхав за кордон через тиск у справі, де він є постраждалим – Луценко

Митрополит Драбинко виїхав за кордон через тиск у справі, де він є постраждалим – Луценко

Повʼязані теми:

Наступна публікація