РФ і НАТО не домовилися щодо України

"Не можу сказати, що сьогодні ми були на одній хвилі", — прокоментував переговори Столтенберг.

Генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Йенс Столтенберг розповів про підсумки переговорів з Москвою в рамках Ради Росія — НАТО.

Про це повідомляє Associated Press.

Генсек НАТО заявив, що Москві та Брюсселю не вдалося досягти взаєморозуміння щодо ситуації в Україні.

"Не можу сказати, що сьогодні ми були на одній хвилі", — прокоментував Столтенберг.

Певного прогресу вдалося досягнути в питанні безпеки над Балтикою: РФ висунула пропозицію про постійне використання радіолокаційних відповідачів під час польотів бойових літаків над Балтійським морем. Цей крок допоможе зменшити ризик зіткнення в небі. Столтенберг пообіцяв, що члени НАТО ретельно вивчать цю пропозицію.

Російський постпред при НАТО Олександр Грушко заявив, що НАТО створює нову реальність у Європі, підриває військову безпеку. Про це пише ТАСС.

Рада Росія — НАТО — майданчик для обміну думками, створена в травні 2002 року для розвитку співпраці між Росією і державами-членами альянсу. Робота в рамках цього формату переривалася за ініціативою альянсу у зв'язку із загостренням ситуації в Україні в 2014 році. Перше після майже дворічної перерви засідання ради відбулося наприкінці квітня 2016 року.

Нагадаємо, напередодні у Варшаві пройшов саміт НАТО. Основною темою зібрання була Росія і захист від неї. Україна, за словами генсека НАТО, ще зволікає з заявкою про членство, тому що зараз фокусується на реформі сектора оборони. Але є близьким партнером НАТО, рішення про вступ залежить від самої України і 28 країн-членів Альянсу.

Українці повертаються з саміту НАТО переможцями

Українці повертаються з саміту НАТО переможцями

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація