РФ і США домовилися підтримувати перемир'я в Сирії

РФ і США домовилися підтримувати перемир'я в Сирії

Фото: Reuters

Москва і Вашингтон єдині в розумінні того, що Сирія в результаті врегулювання повинна залишитися єдиною і неподільною.

Росія і США домовилися продовжити координацію дій для закріплення перемир'я в Сирії та припинення порушень, заявив глава російського МЗС Сергій Лавров за підсумками переговорів з держсекретарем Джоном Керрі.

Завдяки російсько-американської ініціативи, яку схвалили президент Росії Володимир Путін і президент США Барак Обама, сформований механізм міжнародної підтримки сирійського врегулювання — так званої групи підтримки Сирії.

Сторони домовилися продовжити координацію дій для закріплення режиму припинення бойових дій, для припинення порушень перемир'я.

Керрі заявив, що Москва і Вашингтон єдині в розумінні того, що Сирія в результаті врегулювання повинна залишитися єдиною і неподільною.

"Ми всі тут розуміємо, що важливо покласти край цій війні. Ми всі розуміємо ставки: ми повинні домагатися знищення ІД, "Ан-Нусри", інших терористичних угруповань", — сказав він.

"Ми всі прагнемо до того, що Сирія повинна бути єдиною, нерозділеного на сектори, світської, країною, де поважаються й захищаються права меншин", — підкреслив Керрі.

Нагадаємо, що увечері в четвер, 24 березня, завершилася зустріч у Москві президента Росії Володимира Путіна і держсекретаря США Джона Керрі.

В Сирії з березня 2011 року триває збройний конфлікт, в результаті якого, за даними ООН, загинули більше 220 тисяч осіб. З 27 лютого в Сирії діє угода про припинення вогню.

Раніше Керрі обіцяв підняти тему звільнення української льотчиці Надії Савченко під час зустрічі з Путіним.

Повʼязані теми:

Наступна публікація