РФ намагається здихатися "Мінська-1" через неприємні пункти – МЗС

РФ намагається здихатися "Мінська-1" через неприємні пункти – МЗС

Пристайко вважає, що "Мінськ-3" може бути неприйнятним / Фото: facebook.com/UkraineMFA

Дипломат наголосив, що Україна буде дотримуватися ухвалених угод. 

Російська сторона намагається закрити мінські домовленості, ухвалені ще у 2014 році, бо в них містяться неприємні для РФ пункти.

Таку думку в інтерв'ю "Європейській правді" висловив заступник глави МЗС України та відповідальний за переговори у нормандському форматі Вадим Пристайко.

"По-перше, ми завжди говоримо, що не було "Мінська-2". Ми вважаємо, що така термінологія – це намагання закрити "перший Мінськ", тобто домовленості від 2014 року. Річ у тім, що в "Мінську-1" є дуже неприємні пункти для росіян. І тому про "Мінськ-1" вони хотіли б забути. Але забути – не вийде", - наголосив дипломат.

Пакет документів, які прийнято називати "Мінськ-2", насправді є комплексом заходів з виконання Мінських домовленостей, пояснив Пристайко.

На його думку, спроба розпочати ще один переговорний процес - так званий "Мінськ-3", - може нести загрозу.

"Це – відповідь на питання про "Мінськ-3". Ми підозрюємо, що якщо процес розпочнеться, то в нього будуть закладені речі, які не сприятимуть мирному врегулюванню. Так званий "Мінськ-2" був не ідеальний, а в "Мінську-3" можуть проштовхувати речі, які ми взагалі не перетравимо", - резюмував представник МЗС.

Як повідомлялося раніше, 13 лютого має відбутися зустріч міністрів "нормандської четвірки". Глава МЗС України Павло Клімкін заявив про наміри  порушити питання деокупації Криму. Також міністр зауважив, що необхідно буде обговорити, яким чином буде забезпечено безпеку в період підготовки вільних і чесних виборів на Донбасі, зокрема планується обговорити міжнародний компонент, чи це буде миротворча місія, чи поліцейська місія ОБСЄ.

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація