РФ не буде обговорювати резолюцію України про порушення прав людини в Криму

РФ не буде обговорювати резолюцію України про порушення прав людини в Криму

Фото: Reuters

Позицію російської сторони підтримала французька делегація.

Російська делегація в Парламентській асамблеї ОБСЄ вважає необ'єктивним і заангажованим проект резолюції по Криму, запропонований Україною.

Про це заявив глава делегації РФ в асамблеї Микола Ковальов, пишуть "РИА Новости".

Сесія ПА ОБСЄ проходить в Тбілісі з 1 по 5 липня.

За словами Ковальова, в неділю на постійному комітеті ПА ОБСЄ було розглянуто проект резолюції, яку внесла Україна щодо порушення прав людини і основних свобод в Криму, порушення прав кримсько-татарського населення. Ковальов зазначив, що делегація РФ відмовилася від участі в обговоренні поправок до цього документа з огляду на його заангажованость та необ'єктивность.

Мовляв, Росія не згодна з трактуваннями в документі "систематично порушуються права людини".

За словами Ковальова, позицію російської сторони підтримала французька делегація.

Раніше нелегітимна "прокурор" окупованого РФ Криму Наталія Поклонська подала до "Верховного суду Криму позов про заборону діяльності Меджлісу кримсько-татарського народу. Самопроголошена "прокурорша" написала свою заяву на підставі статті "федерального закону "Про протидію екстремістської діяльності". Рішення про призупинення діяльності громадського об'єднання "Меджліс кримсько-татарського народу" Поклонська прийняла 14 квітня.

Світова громадськість вже розкритикувала рішення кримських окупантів. Зокрема, генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд назвав дії окупантів неприпустимими.

 

Історія київського ріелтора, який ледь вибрався з Криму

Історія київського ріелтора, який ледь вибрався з Криму

Повʼязані теми:

Наступна публікація