РФ офіційно не визнає, що втікач Янукович переховується на її території

РФ офіційно не визнає, що втікач Янукович переховується на її території

Справу Януковича розглядає спеціальна комісія Інтерполу.

РФ офіційно не визнає, що позбавлений звання президента України Віктор Янукович перебуває на її території і блокує всі запити про його екстрадицію.

Про це заявив керівник робочого апарату Українського бюро Інтерполу Василь Неволя.

"Ми неодноразово зверталися і повідомляли конкретні адреси, але ніякої реакції з боку російської сторони немає", - зауважив він.

Справу Януковича розглядає спеціальна комісія Інтерполу і на час перевірки файли про його розшук прибрали з сайту організації.

Неволя додав, що найближче засідання такої комісії має відбутися в кінці місяця, і саме на ньому може вирішитися питання про розшук українських екс-чиновників.

Нагадаємо, Янукович підозрюється в одержанні хабара у 26 мільйонів гривень, які він отримав у період 2011-2012 років. Вказану суму екс-президент отримав під виглядом авторської винагороди за видані та написані ним у майбутньому книги.

Влітку 2016 року на Януковича чекали у ГПУ для проведення слідчих та процесуальних дій. Офіційний виклик політика-утікача був опублікований в газеті "Урядовий кур'єр" 6 серпня. Адвокат Віталій Сердюк повідомив, що захист Януковича оскаржив рішення ГПУ про заочне досудове розслідування. Янукович на допит не з'явився. 

Екс-президента мають допитати у справі про розтрати державних 200 млн гривень. Якщо підозрюваний проігнорує запрошення на допит, суд буде розглядати справу без його участі.

Повʼязані теми:

Наступна публікація